Tým FUZEPLUS aneb Žralok z Prahy, díl 3. - Moravská stopa

Provozovatel portálu Fuzeplus má podle Obchodního rejstříku sídlo necelých 500 metrů od Pražského hradu. Dobrá adresa, dalo by se říci. Nebo taky nadávat na zatracené Pražáky. Jenže, co znamená poštovní adresa v době, kdy virtuální realita tak často válcuje tu skutečnou. Než podlehneme mylným dojmům, zkusme se něco dovědět o lidech, kteří stojí za léčkami manipulativních telefonátů, otravnými výhrůžnými e-maily a zdvořile hulvátskými požadavky na platbu za nechtěný zápis do atrapy databáze.

 Moravská stopa

 Zakladatelem a jediným majitelem i jednatelem firmy Synergent s.r.o. je po celou dobu její existence (tedy od února 2013) pan David Chytil (*1992) z Míškovic  v okrese Kroměříž.



Příjmení Chytil má 1398 lidí, a věkový průměr je 44 let
Nejvíce je rozšířeno v okresech Olomouc, Kroměříž, Přerov, Hodonín, Prostějov a Zlín
19 nositelů příjmení Chytil se narodilo v roce 1992
https://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?id=46245&typ=prijmeni
https://www.kdejsme.cz/prijmeni/Chytil/hustota/

Na webu své firmy se David Chytil představuje slovy:

zakladatel společnosti synergent, který chtěl jednoho dne zúročit své vědomosti a nabyté zkušenosti. Ty získal ve dvou předchozích společnostech, kde působil především jako kóder a příležitostný koordinátor internetových projektů.“

(https://www.synergent.cz/my/itgen-team/david-chytil/)

Věta o zúročování nabytých zkušeností zní poněkud fanfarónsky, když si uvědomíme věk DCH v okamžiku založení firmy. Ve většině oborů se ještě dlouho po dosažení jednadvaceti let pracuje spíš na solidním základu znalostí a zkušeností, než aby se úročilo.

Synergent s.r.o. původní adresu v Uherském Hradišti záhy zaměnil za Prahu 6 (Skuteckého 3, rok 2015), na jaře 2021 se přiblížil k Pražskému Hradu (Nerudova 209/10).

Davidu Chytilovi se v jeho podnikání patrně daří. Obchodní rejstřík ke dni 20.6.2021 eviduje 36 firem sídlících na několika pražských a brněnských adresách, ve kterých má 100% podíl a jednu (Notie s.r.o.), ve které je jeho podíl 50%. Za pozornost určitě stojí Perfect idea s.r.o., IČ 05947910, se sídlem Jaurisova 515/4, Michle, 140 00 Praha 4. Tato firma provozuje webový portál Premiovefirmy.cz, který je víceméně klonem Fuzeplus. Ač sídlí na pražské adrese, své oběti oslovuje kupodivu z jihomoravské pevné linky - viz: www.muzutozvednout.cz/telefonni-cislo/533534293 ; www.kdomivolal.eu/533534293 .   

 

Tým FUZEPLUS.CZ

Telefonické rozhovory jménem FUZEPLUS vedl někdy muž, jindy žena.

E-maily, pokud vůbec byly podepsány, nesly podpisy Tomáš Karas nebo Martina Zobáčová. 

Tomáš Karas uvádí i pevnou telefonní linku (228 226 495).


Martina Zobáčová

Příjmení Zobáčová je vzácné (viz https://www.kdejsme.cz). Jeho nositelky jsou vesměs agilní dámy, a tak nedalo moc práce zjistit křestní jména většiny z nich za pomoci veřejně dostupných zdrojů (OR, články v tisku, výsledkové listiny sportovních klání apod.). Ty dvě, u nichž Google zklamal, jsou ročníky 1940 a 1942, snad je s klidným svědomím můžeme pominout.   

Vypadá to, že v České republice žije jediná Martina Zobáčová (*1996). Bydlí v Tlumačově.



To by dávalo smysl. Ať pojedete zleva přes Kurovice nebo zprava přes Machovou, do Míškovic je to necelých osm kilometrů. Jen mi do obrazu, který bych si o této mladé dámě chtěl udělat z dalších dostupných informací, nějak nezapadá představa angažmá v týmu šmejdů.

Martinu Zobáčovou už od školního věku vícekrát zmiňují Tlumačovské noviny. Nejčastější návštěvnice místní knihovny (2008), přijetí nejlepších žáků školy u starosty obce, účast na mistrovství republiky ve Westernovém ježdění  (2010), další úspěchy, kterých dosáhla v sedle své klisny Niry (2013,  tlumacovske_13_I.pdf str. 9). Jezdeckého sportu se týkají i další zprávy: fouche.estranky.cz/rodokmen---nira.html, prerov.nejlepsi-adresa.cz/V-Radkove-Lhote, equichannel.cz/soustredeni-pred-euro-cup-2013

Martina Zobáčová maturovala na Gymnáziu v Otrokovicích v roce 2016, (gyotr.cz/rocenka2016-1.pdf , str. 6.). O tři roky později graduovala na Masarykově univerzitě s bakalářskou prací „Podmínky vzdělávání žáka s vývojovou dysfázií v logopedické třídě mateřské školy

(is.muni.cz/th/tvjbb; is.muni.cz/th/tvjbb/Zobacova_Martina_BP.pdf).

Tak co u všech všudy dělá v týmu FuzePlus?

 

Tomáš Karas

Příjmení Karas je relativně běžné. Web www.kdejsme.cz  udává v celé České republice 1560 výskytů s nejvyšší hustotou na Příbramsku. Nositele tohoto jména najdeme ale prakticky ve všech okresech, z těch moravských vedou Brno-město (51), Karviná (50), Ostrava (42), Kroměříž (40), Zlín (29).

V e-mailech podepsaných Tomáš Karas, Tým FuzePlus, byl uveden i telefon 228 226 495. Pevná linka, dvojka na začátku odpovídá pražské adrese. Stejné číslo uvádí jako kontakt i weby https://www.synergent.cz/chcete/nas-kontaktovat/  a https://www.fuzeplus.cz. To ale neznamená, že pana TK zastihneme v pracovní době v úřadovně. Odklonit hovor z pevné linky na mobil není až takový problém. (Česká televize na uvedené adrese uvedené ostatně nenašla ani samotnou úřadovnu – viz cerne-ovce-2021-1-11 , 4:30 minuta). Svědčí to ale o tom, že pan Karas, v projektu hraje významnější roli. 


Jméno Tomáš Karas se vícekrát vyskytuje v Obchodním rejstříku (zatím nejnověji - od února 2021 - v osobě majitele firmy Simplicity Agency s.r.o.) a v profesní databázi LinkedIn. To, zda mezi těmito výskyty je i pan Karas z FuzePlus, se ale bez doplňujících informací určit nedá.

 

Brázdil a Hradílek    

Další jména, která jsem zaznamenal v souvislosti s FuzePlus, jsou Brázdil a Hradílek. První pán upomínal jednoho z mých známých (a byl poslán dál než k šípku), druhé příjmení figuruje v reportáži pořadu ČT Černé ovce cerne-ovce-2021-1-11 minuta 5:57.

Příjmení Brázdil má v České republice 731 lidí. Většina z nich žije ve Zlínském kraji (celkem 388), zejména v okresech Kroměříž (195) a Zlín (130) a Uherské Hradiště (53). I další v pořadí četnosti jsou moravské okresy Olomouc (37), Brno (42, BM+BV), Ostrava (25).  Pan Aleš Brázdil (*1999)jenž pochází přímo z Míškovic a bydlí na stejné adrese jako David Chytil, vlastní firmu NOSTAKI s.r.o., provozující web byznysfirmy.cz, který se FuzePlus v mnohém podobá. To asi těžko bude jenom náhoda.


 

Příjmení Hradílek patří mezi ta vzácnější. Drtivá většina ze 151 výskytů v celé České republice připadá Moravu, zejména okresy Přerov (46), Brno (18, BM+BV), Frýdek Místek (17), Kroměříž (10). Několik nositelů tohoto příjmení najdeme i v okresech Zlín a Uherské Hradiště.


Mgr. Zuzana Macurová

Jako jiné podniky tohoto typu, i FuzePlus potřebuje služby advokáta. Jeho hlavní rolí je strašit ty, kdo neuznávají platnost údajné smlouvy a tudíž odmítají platit, posílat jim „upozornění“ a „výzvy“, de facto výhrůžné dopisy. Advokátka Mgr. Zuzana Macurová, zastupuje Synergent s.r.o. od 1.4.2021, smlouva byla podepsána ve Zlíně.

Jde na to zostra: „Nárok mého klienta považuji za nepochybný. V případě, že se budete chtít k tomuto přípisu vyjádřit, omezte se pouze na telefonní hovor, a to na číslo +420 602 191 380, ve kterém sdělíte, jakým způsobem navrhujete Váš dluh uhradit.


Stejně jako jiné oběti mágů z Týmu FP, dostala i tato po delším nevyžádaném telefonátu sestříhaný zvukový soubor v délce necelé minuty. Zcela v něm chybí řada podstatných náležitostí – mimo jiné souhlas s pořízením záznamu a identifikace osoby, která hovor vedla.

Prohlásila by paní advokátka stejný produkt za nepochybný, i kdyby stála na druhé straně? Nebo jen hraje s vytipovanou obětí betla? (Kdo se lekne a platí, ten právě až tímto činem – čili de facto - definitivně stvrzuje uznání nároku). 

Požadavek paní advokátky: „omezte se pouze na telefonní hovor, a to na číslo +420 602 191 380…“, je patrně už za hranou profesní etiky. (De facto to znamená: omezte se pouze na komunikaci, kterou později nebudete moci nijak doložit.) Na různých webech Mgr. Macurová uvádí jiné telefonní číslo - 739 634 362. Má tedy pro tuto poněkud kontroverzní záležitost zvláštní telefon?

(Možná neuškodí připomenout si na tomto místě § 433 Občanského zákoníku a § 16§ 17 Zákona o advokacii - viz text pod čarou) 

Všem, které Mgr. Macurová či někdo jiný obdobně osloví, lze jen důrazně doporučit, ať na takovou hru nikdy nepřistoupí. Komunikovat je nutné. Ovšem pouze tak, aby se později dalo doložit, kdy a o čem to bylo. Datová schránka nebo dopis s doručenkou, nic jiného. E-maily a telefonáty určitě vynechejte, tato pojítka jsou vhodná jedině pro domluvu mezi přáteli. V tuto chvíli byste ostatně už měli jednat prostřednictvím svého právníka. Vyjde to i tak podstatně levněji. 

(Můj přítel předal věc advokátní kanceláři s praxí v řešení podobných případů. Mgr. Macurová pak už své tvrzení "nárok mého klienta považuji za nezpochybnitelný" víckrát nezopakovala.)

  

Pro doplnění. Další informace o právní zástupkyni týmu FuzePlus jsou dostupné na webech

https://www.facebook.com/akmacurova/

https://www.linkedin.com/in/zuzana-macurov%C3%A1-98b37b48/ http://vyhledavac.cak.cz/Company/Details/3ff15415-b2ef-e711-80d7-00155d642329

https://bpa-ak.cz/nas-tym/zuzana-macurova/

https://www.petrasrezek.cz/nas-tym.php


________________________________________________________________________________________________

Občanský zákoník, § 433

(1) Kdo jako podnikatel vystupuje vůči dalším osobám v hospodářském styku, nesmí svou kvalitu odborníka ani své hospodářské postavení zneužít k vytváření nebo k využití závislosti slabší strany a k dosažení zřejmé a nedůvodné nerovnováhy ve vzájemných právech a povinnostech stran.


Zákon o advokacii, 

§ 16

(1) Advokát je povinen chránit a prosazovat práva a oprávněné zájmy klienta a řídit se jeho pokyny. Pokyny klienta však není vázán, jsou-li v rozporu s právním nebo stavovským předpisem; o tom je advokát povinen klienta přiměřeně poučit.


(2) Při výkonu advokacie je advokát povinen jednat čestně a svědomitě; je povinen využívat důsledně všechny zákonné prostředky a v jejich rámci uplatnit v zájmu klienta vše, co podle svého přesvědčení pokládá za prospěšné.


§ 17

Advokát postupuje zejména při výkonu advokacie tak, aby nesnižoval důstojnost advokátního stavu; za tím účelem je zejména povinen dodržovat pravidla profesionální etiky a pravidla soutěže. Pravidla profesionální etiky a pravidla soutěže stanoví stavovský předpis.





Komentáře

  1. Aktualizace.
    19.1.2024 byla v obchodním rejstříku u jednatele a majitele firmy Synergent s.r.o. a všech dalších, kterým se věnuje tento soubor textů, zapsána změna bydliště (viz https://rejstrik-firem.kurzy.cz/osoba/363128/). Nová adresa je pražská, pár kroků od Staroměstského náměstí.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Vítám komentáře souhlasné i nesouhlasné, pokud pocházejí od osob, které se mají skutečné jméno a adresu.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Žralok z Prahy - Résumé

Prevence, hygiena, nekrmit - aneb Žralok z Prahy díl 6: Jak se bránit FUZEPLUS a podobným jevům

FUZEPLUS jako přes kopírák aneb Žralok z Prahy, díl 4. - Záložní klony