SYNERGENT s.r.o. aneb Žralok z Prahy, díl 1.

Když se řekne Synergent s.r.o., mnohé muže v Čechách, na Moravě, ve Slezsku i na Slovensku doslova zašimrá ve slabinách, jak se jim otvírá kudla v kapse. Nejedné ženě vyžene slzy do očí vzpomínka na to, jak byla podvedena a zneužita, ty prudší si připomenou nutkavou touhu zatnout do někoho nehty, bez ohledu na ceny a objednací termíny jejich oblíbeného nailstudia. Několik právníků si zamne ruce při vzpomínce na příjemné honoráře za odesílání zdvořilých výzev k plnění závazků ze smluv údajně uzavřených po telefonu. (Aktuálně by to mohla být Mgr. Zuzana Macurová z Brna) Jiní si vzpomenou na kauzu, kterou nakonec pro svého klienta vyhráli (Zvláštní gratulace do Roudnice nad Labem a Kunovic firmám Grimax a Ramet a do Rybí starostce Marii Janečkové). Mgr. Filip Petráš ze Zlína si může připomínat chvíli slávy, když se stížností ve prospěch korporace Synergent s.r.o. uspěl u Ústavního soudu, i na rozpaky z dalších dvou pokusů, kdy už to tak slavně nedopadlo.

Čím dále od Prahy, tím víc mrzí bohorovnost a arogance, kterou občas dovedou předvést někteří obyvatelé naší metropole. Abychom stověžatou matičku měst nezatěžovali něčím, co jí tak úplně nepřísluší, bude užitečné nahlédnout do historie firmy Synergent s.r.o., IČO: 01409018, alespoň v míře, která je snadno k nalezení a ověření ve veřejně přístupných zdrojích. Obchodní rejstřík uvádí po celou dobu trvání firmy (od 14. února 2013) jediného majitele a zároveň jednatele, pana Davida Chytila.

David Chytil se narodil v roce 1992 a po celou dobu, jež se dá ověřit v OR, má trvalé bydliště v Míškovicích, malé obci poblíž Holešova, v okrese Kroměříž. Pokud tam bydlel už od dětství, základní školu patrně absolvoval v nedalekých Mysločovicích. Na středoškolská studia se vydal do Uherského Hradiště na Obchodní akademii. Bezesporu patřil mezi výrazné studenty. Jeho úspěchy v studentské odborné činnosti jsou zmíněny v několika číslech školního časopisu školního časopisu OAUH News a ve Výroční zprávě o činnosti školy za rok 2010/2011.  

Uherské Hradiště bylo také prvním sídlem firmy Synergent (Růžová 1238, 686 01 UH). Zajímavým zdrojem informací z této doby je diplomová práce: Jakub Zach: Návrh řízení rizik vybraného podnikatelského subjektu, diplomová práce, VUT Brno 2013. (Bez zajímavosti ovšem není ani informace, že je možné vypracovat a obhájit práci o firmičce zvíci jedné osoby již devět měsíců po jejím zápisu do Obchodního rejstříku).

Do Prahy se Synergent s.r.o. přestěhoval v lednu 2015. Šest let sídlil na adrese Skuteckého 1705/3a, Řepy, 163 00 Praha 6, od února 2021 má adresu Nerudova 209/10, Malá Strana, 118 00 Praha 1.

Zpočátku snad opravdu mohlo jít o poctivý záměr. Na internetu se dají dohledat stránky s logem vytvořeno společností Synergent. Někteří spolupracovníci z uherskohradišťského období si bez rozpaků toto působení uvádějí ve svém profesním životopise. Dnešní zkušenosti tomu dávno neodpovídají. Web https://www.synergent.cz/ dlouhodobě působí dojmem torza, jemuž jeho majitel patrně nepřikládá žádnou důležitost. Jediným známým produktem firmy Synergent s.r.o. je atrapa databáze jménem Fuzeplus, kterou několik otravných telefonistů dokáže vnutit lidem, jimž zdvořilost brání zavčasu utnout hovor. Stejnojmenná firma je od září 2017 registrována i na Slovensku: Synergent s.r.o., IČO 51079062, adresa Karpatské námestie 10A 831 06 Bratislava. Ohlasy na katalog Fuzeplus.sk  na slovenských webech se od těch českých nijak neliší.

Ilustrace: Ohlasy z českých a slovenských webů




Mgr. Zuzana Macurová zastupuje Synergent s.r.o. od 1.4.2021



 

Důležité odkazy k Fuzeplus:


ČT1, pořad Černé ovce 11.1.2021

https://www.ceskatelevize.cz/porady/1097429889-cerne-ovce/221452801080111/

 

Judikáty Ústavního soudu

Poprvé uspěli

http://nalus.usoud.cz/Search/GetText.aspx?sz=2-2299-17

Podruhé a potřetí neuspěli

http://nalus.usoud.cz/Search/GetText.aspx?sz=1-2568-18   

http://nalus.usoud.cz/Search/GetText.aspx?sz=2-958-19

 

Telefony Fuzeplus

https://www.muzutozvednout.cz/telefonni-cislo/228225084

https://www.muzutozvednout.cz/telefonni-cislo/228225730

https://www.muzutozvednout.cz/telefonni-cislo/228225169

https://www.muzutozvednout.cz/telefonni-cislo/534534487

https://www.vyhledatcislo.cz/cislo/420228226495



Oficiální sídlo Synergent s.r.o.

Sídlo Synergent s.r.o. se nachází přímo na Královské cestě, na adrese Nerudova 209/10.

Kancelář bude asi skromná, nejspíš jen virtuální. V domě na parcele o rozloze 398 m2 je zapsáno 208 firem a 8 provozoven. Zvonek přede dveřmi z ulice nemá ani každá desátá, Synergent patří mezi ty, které se bez něj obejdou.

 (https://regiony.kurzy.cz/praha/nerudova/209-10/) 





Komentáře

  1. Při kontrole fukčnosti prolinků 3.2.2022:
    Na adrese fuzeplus.sk se zobrazuje chybová hláška:
    Not Found.The requested URL was not found on this server.
    Google na dotaz "Fuzeplus.sk" poskytne přes tisíc odkazů - kliknutí vede vždy ke stejnému výsledku: URL was not found on this server.
    Že by na Slovensku dotelefonovali?

    OdpovědětVymazat
  2. Klasický případ firmy, která povstala, vydělala a zmizela nikdo neví kam. Tohle mě vždycky naštve. Já sám podnikám, myslím si, že moderně a snažím se využívat přesně toho, co dělali oni. Ale v legální sféře. Třeba teď jsem založil virtuální sídlo Praha, abych se přiblížil klientům a mohl fakturovat z Prahy. Ale to, co udělali oni a jim další podobní, to je prostě hnus fialový.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za souhlasnou odezvu.

      Jen mi vrtá hlavou několik věcí.

      1. Firma, na jejíž stránky vede Vámi vložený link, má dva majitele. Jejich křestní jména jsou Ondřej a Jan. (https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-firma.vysledky?subjektId=1110715&typ=UPLNY). Vy jste který?

      2. Na adrese Praha 13, Kurzova 2222/16, kde tato firma podle OR sídlí, je osmipatrový sídlištní panelák (většinu plochy tedy zabírají hlavně byty). Jsou tam ovšem také registrovány stovky firem (virtuální adresa). V čem spočívá ono Vámi zmíněné přiblížení se klientům?

      3. Nic proti Praze 13, ale co by bylo špatné na faktuře s adresou Havlíčkův Brod nebo Praha 3 (bydliště majitelů firmy)?

      Vymazat

Okomentovat

Vítám komentáře souhlasné i nesouhlasné, pokud pocházejí od osob, které se mají skutečné jméno a adresu.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Žralok z Prahy - Résumé

Prevence, hygiena, nekrmit - aneb Žralok z Prahy díl 6: Jak se bránit FUZEPLUS a podobným jevům

FUZEPLUS jako přes kopírák aneb Žralok z Prahy, díl 4. - Záložní klony